Известие

Collapse
No announcement yet.

Протече ми нафтовия филтър!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Протече ми нафтовия филтър!!!

Колеги, преди някоко дена на магистралата ми протече горивния (нафтовия) филтър.Беше сменен преди няма и 10 дена, минал около 300 километра.Явно го напече жегата на магистралата, колата си загря както трябва (към 90 градуса) и по едно време зад колата яко син пушек, все едно горим ...Помислих, че е от аспуха. А то тече нафта върху изпускателната тръба...Ама тва го видях, след като се отбих, че тва с пушека не беше нормално.Спрях на една бензиностанция и за 1 минута локва нафта под колата....А той изпуска от пластмасовата пробка отдолу.Няма стягане, просто скапана гума(уплътнение) или пластмаса и не държи...Резбата си беше добре иначе.От жегата явно е станал на нищо(или от нафтата).Филтъра явно е манете, бяла кутия, без надписи, и фитъра само ламарина без надписи.ВНИМАВАЙТЕ с такива!Добре, че нафта не се пали лесно!
    Last edited by краси; d.m.y г., 23:24.
    Alfa 156 2.4 JTD
    Honda CBR600RR 2008

Първоначално публикувано от краси Покажи съобщение
    Колеги, преди някоко дена на магистралата ми протече горивния (нафтовия) филтър.Беше сменен преди няма и 10 дена, минал около 300 километра.Явно го напече жегата на магистралата, колата си загря както трябва (към 90 градуса) и по едно време зад колата яко син пушек, все едно горим ...Помислих, че е от аспуха. А то тече нафта върху изпускателната тръба...Ама тва го видях, след като се отбих, че тва с пушека не беше нормално.Спрях на една бензиностанция и за 1 минута локва нафта под колата....А той изпуска от пластмасовата пробка отдолу.Няма стягане, просто скапана гума(уплътнение) или пластмаса и не държи...Резбата си беше добре иначе.От жегата явно е станал на нищо(или от нафтата).Филтъра явно е манете, бяла кутия, без надписи, и фитъра само ламарина без надписи.ВНИМАВАЙТЕ с такива!Добре, че нафта не се пали лесно!
    Ако филтъра е от тези с датчик за наличието на вода в горивото, то протича уплътнението на датчика, а не филтъра. Лекува се със смяна на датчика.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

И с надпис да е няма гаранция !
      На мен филтрон ми е протичал от дефектна резба.
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ами така става като сменяш филтър веднъж на 5-6 години... до колкото си спомням

Съединителя е добре.Педала е мек, отделя си нормално.Горивен филтър не съм сменял откакто я взех, т.е. 5 години(55 000 километра).Но не ми се вярва да е от него... напролет ще го сменя, купен е, ама стои в гаража...Дали да не взема да й откача дебитомера да видя дали пак ще е така...?
        Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 22:05.
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          Ами така става като сменяш филтър веднъж на 5-6 години... до колкото си спомням
          Е сега хептем вече няма да го сменя
          (Малко майтап)
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

При мен 2 пъти потича - незатегнат достатъчно и прищипано уплатнение (как са успели да завият филтъра не ми е ясно)
            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Първоначално публикувано от Neokill Покажи съобщение
              При мен 2 пъти потича - незатегнат достатъчно и прищипано уплатнение (как са успели да завият филтъра не ми е ясно)
              Обикновено има проблем с уплътнението на датчика (капачката). него го захапват и затова протича
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Да, предишния си беше екстра На тва му викат хората на здрава глава болест!Сложих друг, за сега не тече, и заявявам на тези, които си го сменят редовно, че ще го карам поне 60 000!Иначе, да, май беше проблема в прещипването на скапаното уплътнение.По принцип колата няма датчик за вода и много си мислех да навия един болт в тази резба, за да не го мисля да не протече и другия, ама нямаше кога да търся...Истината е, че това е меко казано калпава изработка на толкова важен компонент, и както се вижда моя случай не е единичен.А все пак говорим за гориво ... било то нафта.
                Last edited by краси; d.m.y г., 22:40.
                Alfa 156 2.4 JTD
                Honda CBR600RR 2008

Comment

Working...
                X